Ženska udruga Katarine Josipdol ,Rasadnik 17, 47303 Josipdol, info@zuk-josipdol.hr katarinejosipdol@gmail.com

Potpisan ugovor „Uz pomoć, kod kuće je najljepše!“ iz Poziva Zaželi-prevencija institucionalizacije

U petak, 23. veljače 2024. godine u Zagrebu održano je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava po programa „Zaželi-prevencija institucionalizacije“ SF.3.4.11.01., Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sufinanciranog iz Europskoga socijalnog fonda plus, Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. godine. Ugovore su korisnicima uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Anja Šimpraga, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Ženska udruga Katarine Josipdol, zastupana po predsjednici Udruge Zorici Marini Jandrlić potpisala je i preuzela ugovor za projekt pod nazivom „Uz pomoć, kod kuće je najljepše!“, kodni broj:SF.3.4.11.01.0218 ukupne vrijednosti 816.000,00 EUR.

Projekt „Uz pomoć, kod kuće je najljepše!“ je projekt koji je usmjeren na zapošljavanje 16 pružatelja usluga na području Karlovačke županije koje će brinuti i skrbiti o minimalno 96 starije osobe (osobe starije od 65 godina) i/ili odrasle osobe s invaliditetom (III. I IV. stupanj) i to na području općine Josipdol, općine Plaški, općine Tounj i grada Ogulina.  

Ukupna vrijednost projekta u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova iznosi 816.000,00 EUR, a intenzitet potpore je 100% prihvatljivih troškova,  uz stopu vlastitog sufinanciranja Ženske udruge Katarine Josipdol od 0%. Razdoblje provedbe projekta je do 36 mjeseci.

Partner na projektu „Uz pomoć, kod kuće je najljepše!“ je Karlovačka županija.  

Cilj projekta „Uz pomoć, kod kuće je najljepše!“ je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na području Karlovačke županije. Usluga pružanja potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom trajat će najdulje do 34 mjeseca.

Kontakt osobe za više informacija: Zorica Marina Jandrlić, predsjednica, tel: +385 997582906. i Suzana Ćalina, voditeljica projekta, tel: +385 989712119.

Email: katarinejosipdol@gmail.com

Poveznice na relevantne internetske stranice: https://esf.hr/esfplus/  i www.strukturnifondovi.hr .