Ženska udruga Katarine Josipdol ,Rasadnik 17, 47303 Josipdol, info@zuk-josipdol.hr katarinejosipdol@gmail.com

Održana završna konferencija za medije u sklopu provedbe projekta „Pomoć ženama, žene pomažu 3“

Dana 27.06.2023. godine s početkom u 11.00 sati u Hotel Josipdolu, Josipdol, Ženska udruga Katarine Josipdol održala je završnu konferenciju za medije u sklopu provedbe projekta „Pomoć ženama, žene pomažu 3“, kodni broj UP.02.1.1.16.0015. Predsjednica Ženske udruge Katarine Josipdol Zorica Marina Jandrlić pozdravila je sve prisutne goste, partnere, poslovne suradnike i predstavnike medija, a voditeljica projekta, Suzana Ćalina, predstavila je projekt. Predstojnica HZZ, Područni ured Karlovac, gda. Ivana Mehle također je rekla par riječi vezano uz broj projekata iz Poziva Zaželi-program zapošljavanja žena-faza III na razini Karlovačke županije, o broju zaposlenih žena na razini Karlovačke županije kao i o broju starijih i/ili nemoćnih osoba koje su primile uslugu kroz projekt.

U dijelu kada je voditeljica projekta prezentirala rad i djelovanje zaposlenih žena ciljane skupine kroz slike, nasumično je odabrala jednu zaposlenu ženu ciljane skupine da iz svoje perspektive kaže svoju viziju o projektu i koliko to znači za nju. Gda. Ivka Maras, gerontodomaćica u ŽUK Josipdol rekla je kako joj navedeni projekt puno znači, da se jako povezala sa svojim korisnicima i da im pomaže što god je potrebno, a posebno je sretna što je upoznala nove radne kolegice iz drugih općina i gradova s obzirom da ŽUK Josipdol provodi projekt „Pomoć ženama, žene pomažu 3“ na području općina Josipdol, Plaški i Tounj te na području grada Ogulina. Na kraju održane prezentacije, predsjednica ŽUK Josipdol još jednom se zahvalila svima, a ponajviše zaposlenim ženama ciljane skupine na njihovom radu i djelovanju te je sve prisutne sudionike pozvala da se opuste uz zakusku i osvježenje. Sudionicima na završnoj konferenciji za medije podijeljen je promotivni materijal projekta „Pomoć ženama, žene pomažu 3“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Pomoć ženama, žene pomažu 3, potpisan je 7. prosinca 2022 godine u Splitu te su Ženskoj udruzi Katarine Josipdol dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 91.607,94€/690.220,00 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine.

Projekt traje ukupno 8 mjeseci, odnosno do 07. kolovoza 2023. godine.

Obvezni partneri na projektu su, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac te Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Ogulin.

Projekt Pomoć ženama, žene pomažu 3 obuhvaća zapošljavanje teže zapošljivih žena (ranjivih skupina) s nižom i srednjom razinom obrazovanja na poslovima pružanja podrške starijim i/ili nemoćnim osobama na području Karlovačke županije (Općina Josipdol, Općina Tounj, Općina Plaški i Grad Ogulin).

S 01.01.2023.. godine zaposleno je 14 žena ciljane skupine na rok od 6 mjeseci koje brine i skrbe o 84 starije i/ili nemoćne osobe. (6 korisnika po zaposlenoj ženi). Krajnji korisnici su svaki mjesec od siječnja do lipnja 2023. g. dobili paket osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština.