Ženska udruga Katarine Josipdol ,Rasadnik 17, 47303 Josipdol, info@zuk-josipdol.hr katarinejosipdol@gmail.com

Zaposlene žene ciljane skupine završile s radom

U petak, 30. lipnja 2023. godine bio je posljednji radni dan za 14 žena ciljane skupine koje su brinule i skrbile o ukupno 85 krajnjih korisnika odnosno starijih i/ili nemoćnih osoba. Zaposlene žene ciljane skupine oprostile su se sa svojim korisnicima s velikom tugom što je sve tako brzo završilo, ali i željom da se što prije ponovo druže, pomažu im i čine im život lakšim i ljepšim, na obostrano zadovoljstvo.

U srpnju 2023. godine održan je posljednji sastanak sa ženama ciljane skupine na kojem se kao i obično najprije rješavaju svi administrativni poslovi kao što je potpisivanje izvješća o radu za mjesec lipanj, obračunskih listi, izjava da su žene ciljane skupine primile plaću i slično. Žene su ispunile i Obrazac 2, obrazac koji se ispunjava za sudionike nakon izlaska iz projekta. Također, žene ciljane skupine ispunile su i anonimnu anketu nakon kraja posla u kojoj su bila pitanja poput „Da li je jasno definiran opis poslova koji ste obavljale u Udruzi?“, „Koji poslovi su Vam bili najdraži?“, „Koji poslovi su Vam bili najteži?“ „Što bi Vas motiviralo da radite bolje i kvalitetnije?“ te je zadnje pitanje bilo da se navedu preporuke, savjeti, prijedlozi za bolji rad u budućnosti.

Nakon ankete, voditeljica projekta uputila je žene ciljane skupine u kojem roku se trebaju javiti na Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) te koji su im dokumenti potrebni. Nakon završenog administrativnog dijela sastanka, žene ciljane skupine su iznenadile predsjednicu udruge i voditeljicu projekta poklonom kao znak zahvalnosti za kvalitetnu suradnju i korektan odnos nadređenih prema zaposlenima za vrijeme trajanja radnog odnosa. Predsjednica i voditeljica projekta bile su dirnute navedenom gestom i vrlo zahvalne na poklonu. Na kraju sastanka svi su otišli na ručak kako bi se u ugodnoj atmosferi oprostili od zaposlenica.

Podsjećamo, u sklopu provedbe projekta „Pomoć ženama, žene pomažu 3“, kodni broj UP.02.1.1.16.0015, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva „Zaželi-program zapošljavanja žena -faza III“, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine koji provodi Ženska udruga Katarine Josipdol na području Karlovačke županije bilo je zaposleno 14 žena ciljane skupine na rok od 6 mjeseci, odnosno od 01.01.2023. do 30.06.2023. te je pružena pomoć i podrška za ukupno 85 krajnja korisnika.