Ženska udruga Katarine Josipdol ,Rasadnik 17, 47303 Josipdol, info@zuk-josipdol.hr katarinejosipdol@gmail.com

Potpisivanje ugovora

POMOĆ ŽENAMA, ŽENE POMAŽU“

Ženska udruga Katarine Josipdol potpisala ugovor vrijedan 1.650.143,20 kuna za projekt Pomoć ženama, žene pomažu

U petak, 14. prosinca 2018. godine u Slavonskom Brodu i Osijeku održano je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava programa„Zaželi – Program zapošljavanja žena“ UP.02.1.1.05, Ministarstva rada i mirovinskog sustava financiranog iz Europskoga socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. Ugovore su korisnicima uručili ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. U Slavonskom Brodu uručeno je 10 ugovora ukupne vrijednosti 30.279.430,37 HRK, a u Osijeku devet ugovora ukupne vrijednosti 28.534.455,96 HRK.

Ženska udruga Katarine Josipdol, dana 14. prosinca 2018. godine u velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, u Slavonskom Brodu svečano je potpisala ugovor za projekt pod nazivomPomoć ženama, žene pomažu“, kodni broj:UP.02.1.1.05.0187 ukupne vrijednosti 1.650.143,20 HRK. Žensku udrugu Katarine Josipdol u Slavonskom Brodu predstavljali su predsjednica udruge Zorica Marina Jandrlić i potpredsjednica udruge Angelina Bićanić.

Projekt „Pomoć ženama, žene pomažu“ je projekt koji je usmjeren na zapošljavanje teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem i pružanje podrške starijim i nemoćnim osobama na području Karlovačke županije (općine Josipdol, Tounj, Plaški i Ogulin) čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva te ujedno potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova iznosi 1.650.143,20 kuna, a intenzitet potpore je 100% prihvatljivih troškova, uz stopu vlastitog sufinanciranja Ženske udruge Katarine Josipdol od 0%. Razdoblje provedbe projekta je do 30 mjeseci.

Obvezni partneri Ženske udruge Katarine Josipdol na projektu „Pomoć ženama, žene pomažu“ su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac te Centar za socijalnu skrb Ogulin.

Cilj projekta „Pomoć ženama, žene pomažu“ je osnažiti teže zapošljive žene kroz zapošljavanje, obrazovanje i pružanje podrške krajnjim korisnicima na području Karlovačke županije zapošljavanjem ukupno 9 žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, uz uvjet da su prijavljene na evidenciju nezaposlenih HZZ-a, koje će pružati pomoć i podršku za 45 krajnja korisnika kroz 24 mjeseca. Svakom krajnjem  korisniku mjesečno će se za  pružanje usluga nabaviti higijenske potrepštine, te potrepštine za održavanje kućanstva u iznosu do 200,00 kn mjesečno.

Kako bi se osiguralo da pripadnice ciljne skupine koje će se zaposliti putem projekta nakon njegova završetka budu konkurentnije na tržištu rada, omogućit će se za 9 žena dodatno osposobljavanje kroz verificirane programe obrazovanja koji će biti u skladu s njihovim interesima i potrebama na tržištu rada.

S ciljem što bolje provedbe projekta „Pomoć ženama, žene pomažu“ i koordinacije rada zaposlenih žena ciljane skupine zaposlena je voditeljica projekta na poslovima upravljanja projektom i administraciji, a u trajanju do 30 mjeseci na puno radno vrijeme.

Zbog postizanja okolišne održivosti projekta i provođenja projektnih aktivnosti nabaviti će se potrebna oprema ( 9 bicikala za zaposlene žene ciljane skupine te 1 prijenosno računalo).

Kontakt osobe za više informacija: Zorica Marina Jandrlić, predsjednica, tel: : +385 997582906. i Suzana Ćalina, voditeljica projekta, tel: +385989712119.

Email: info@zuk-josipdol.hr

Poveznice na relevantne internetske stranice: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr .