Ženska udruga Katarine Josipdol ,Rasadnik 17, 47303 Josipdol, info@zuk-josipdol.hr katarinejosipdol@gmail.com

Povezanost zaposlenih žena i krajnjih korisnika

Apliciranjem na projekt „Pomoć ženama, žene pomažu“ iz Poziva Zaželi-Program zapošljavanja žena te dobivanjem 100 % bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, Ženska udruga Katarine Josipdol omogućila je novo zapošljavanje za 9 žena ciljane skupine kao i radno mjesto voditeljice projekta.

Zaposlene žene ciljane skupine bile su presretne dobivanjem navedenog posla i osiguranjem egzistencije u naredna 24 mjeseca. Svaki posao ima svoje prednosti i nedostatke, pa tako i ovaj. Nismo mi svi uvijek raspoloženi za razgovor i nasmijani, no nakon završene edukacije za gerontodomaćice zaposlene žene znaju bolje kako se postaviti u određenoj situaciji. Sve u svemu korisnici su jako zadovoljni pruženom uslugom, što u vidu higijenskih potrepština koje redovito dobivaju svaki mjesec, što vezano uz pomoć i potporu od strane zaposlenih žena ciljane skupine koje ih redovito obilaze. Navedenim projektom osigurano je sprečavanje institucionalizacije krajnjih korisnika, kao i povećanje socijalizacije unutar vlastitog doma.

Može se reći da su se korisnici već „naviknuli“ na zaposlene žene, kao i zaposlene žene na krajnje korisnike, što se vidi i povezivanjem i druženjem međusobno krajnjih korisnika, te korisnika i zaposlenih žena.