Ženska udruga Katarine Josipdol ,Rasadnik 17, 47303 Josipdol, info@zuk-josipdol.hr katarinejosipdol@gmail.com

Sudjelovanje na radionici u sklopu projekta „Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim poteškoćama“

Članice Ženske udruge Katarine Josipdol i zaposlenice projekta „Pomoć ženama, žene pomažu“ iz Poziva Zaželi-Program zapošljavanja žena, 100 % financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine, koji provodi Ženska udruga Katarine Josipdol aktivno su sudjelovale na radionici Udruge Ludruga iz Zagreba koja je održana u Hotel Josipdolu u Josipdolu, a u sklopu provedbe projekta „Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim poteškoćama“ iz Poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-faza I, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine, 100 % financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti, te povećati kvalitetu života osoba sa psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji. Razvijanjem peer podrške u zajednici širi se mreža izvaninstitucionalnih usluga u lokalnim zajednicama i na taj način se doprinosi stvaranju preduvjeta za proces deinstitucionalizacije u RH.

Partneri na projektu su: Udruga za psihosocijalnu pomoć Susret iz Zagreba, Udruga za unaprjeđenje duševnog zdravlja Vrapčići iz Slavonskog Broda, Stiching koalicija za rad sa psihotraumom i mir iz Vukovara, Udruga za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja u zajednici Gita iz Ogulina, Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica iz Dubrovnika, Centar za pružanje usluga u zajednici Ja kao i ti iz Osijeka i suradnici iz Splita.

S obzirom da zaposlene žene ciljane skupine skrbe i brinu o krajnjim korisnicima pomoći i potrebe, svaka edukacija ovakve vrste je vrlo bitna za izgrađivanje kvalitetnijeg pristupa najranjivijim skupinama, kao i općenito u određenim situacijama u životu.