Ženska udruga Katarine Josipdol ,Rasadnik 17, 47303 Josipdol, info@zuk-josipdol.hr katarinejosipdol@gmail.com

Treća faza popuštanja mjera

Ženska udruga Katarine Josipdol provodi projekt „Pomoć ženama, žene pomažu“, kodni broj UP.02.1.1.05.0187 iz Poziva Zaželi-Program zapošljavanja žena, 100 % financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine te ima ukupno 9 zaposlenih žena ciljane skupine koje skrbe i brinu o 45 krajnja korisnika pomoći i potpore te zaposlenu voditeljicu projekta. 

Nakon puno truda i uhodavanja za vrijeme pandemije COVID-19, s 13.05. 2020. uvedena je treća faza popuštanja mjera, prema starijim i nemoćnima. Socijalna distanca je još uvijek na snazi, s kompletnom zaštitnom opremom (maska, rukavice i dezinficijens) kao i često pranje ruku.

Uz dostavu namirnica, higijenskih potrepština, lijekova, košnje trave, uređenja povrtnjaka, polako se vraća na čišćenje životnog prostora krajnjih korisnika. Boravak u zatvorenom prostoru korisnika neće trajati duže od 1 sat. Obavezno je mjerenje tjelesne temperature gerontodomaćica i krajnjih korisnika prije svake aktivnosti i ulaska u kuću (koje se uvodi u dnevnu evidenciju rada). Ako bilo od kojih strana ima povišenu temperaturu, taj dan nema čišćenja.
Razmak je također obvezan, minimalno 3 metra između korisnika i gerontodomaćice. Dakle, duplo od propisanog. Svim korisnicima su osigurane dvoslojne zaštitne maske koje su šivane u radionici ŽUK Josipdol.
Ovakav novi način rada nije shvaćen kao teret korisnicima kao ni gerontodomaćicama, već kao novi izazov da zajednički kroz ozbiljno prihvaćanje novog načina rada i druženje se doskoči novonastaloj situaciji.