Ženska udruga Katarine Josipdol ,Rasadnik 17, 47303 Josipdol, info@zuk-josipdol.hr katarinejosipdol@gmail.com

USPJEŠNO ZAVRŠENO OSPOSOBLJAVANJE U PROJEKTU POMOĆ ŽENAMA, ŽENE POMAŽU

U sklopu provedbe projekta „Pomoć ženama, žene pomažu“ iz Poziva Zaželi-Program zapošljavanja žena, 100 % financiran iz Europskog socijalnog fonda koji provodi Ženska udruga Katarine Josipdol, sedam zaposlenih žena ciljane skupine uspješno je završilo program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice te su stekle verificirane isprave o obrazovanju odnosno osposobljavanju čime će postati konkurentnije na tržištu rada nakon završetka projekta te će se na taj način lakše zaposliti ili se samozaposliti.

Edukacije su se provodile u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Ogulin, a osposobljavanje je trajalo ukupno 160 sati. Nastavne cjeline koje su obrađivane su: osnove gerontologije, poslovi gerontodomaćina/ce, zaštita na radu i prva pomoć te praktična nastava.

Povratak u školske klupe za zaposlene žene ciljane skupine značio je strah, ali ujedno i uzbuđenje i osjećaj ponosa. Obrazovanje za gerontodomaćice usko je vezano za opis posla zaposlenih žena ciljane skupine, a ono će im uvelike pomoći prilikom pristupa i samog rada s krajnjim korisnicima, naučit će kako stručno se odnositi prema različitim potrebama od strane krajnjih korisnika što će povećati kvalitetu rada zaposlenih žena i sam pristup krajnjim korisnicima. Općenito, svaka edukacija dodatno izgrađuje svakog pojedinačnog čovjeka i povećava mu njegovo samopouzdanje.

Dana 03.07. 2019. godine u Hotel Josipdol održana je svečana dodjela diploma zaposlenim ženama. Predsjednica Ženske udruge Katarine Josipdol, Zorica Marina Jandrlić, zajedno s tajnicom Udruge Angelinom Bićanić i voditeljicom projekta Suzanom Ćalina, čestitala je svim polaznicima te im uručila diplome. Svečanoj dodjeli prisustvovala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ogulin Blanka Poljak Franjković, voditeljica programa osposobljavanja za gerontodomaćice Ružica Salopek te svi stručni predavači. Ovim putem zahvaljujemo se OŠ Josipdol koja nam je omogućila korištenje prostora za obavljanje nastave.

Čestitamo svim polaznicama na uspjehu!