Ženska udruga Katarine Josipdol ,Rasadnik 17, 47303 Josipdol, info@zuk-josipdol.hr katarinejosipdol@gmail.com

Ženska udruga Katarine Josipdol uključila se u obilježavanje “Dječjeg tjedna”

U Općini Tounj, dana 11. listopada 2019. godine, u popodnevnim satima, održana je likovna radionica za najmlađe kao i stariju populaciju pod nazivom „Aktivno i kreativno kroz međugeneracijsku povezanost“. Tema je bila tounjski most.

Pribor za radionice je sufinancirala Karlovačka županija, u sklopu Javnog natječaja za financiranje projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji u 2019.godini, za koji su se kandidirale članice ŽU Katarine Josipdol.

Nakon uvodne riječi predsjednice Ženske udruge  Katarine Josipdol, Zorice Marine Jandrlić, koja se nazočnima obratila u ime organizatora, dobrodošlicu su im zaželjeli i načelnik općine Tounj Ivica Sopek i njegova zamjenica Nikolina Matešić.

Djeca su stigla iz Plaškog, Josipdola i OŠ Josipdol, područna škola Lucije Capan, koja su prezentirali povijest ove male i lijepe općine, kao i tounjskog mosta.

Nazočne su bile i zaposlenice projekta „Pomoć ženama, žene pomažu“ čime radimo na osnaživanju i uključivanju ovih najranjivijih skupina u društvo, odnosno njihovoj socijalizaciji čime se ispunjava i sami cilj projekta „Pomoć ženama, žene pomažu“.

Uz zabavno i kreativno druženje u prirodi, prikaza povijesti Tounja i tounjskog mosta, poslužene su tople heljdine palačinke i voćni sokovi za naše mališane.